Salutare, in ultimul weekend m-am apucat de ceva lucrari la VStrom si am nevoie de ajutorul si sfatul vostru. Iata ce am vrut sa fac:
- schimb ulei si filtru
- schimb antigel
- schimb lichid de frana
- schimb filtru de aer.
Mai intai "problemele" intampinate. Eu fiind incepator in ale mesteritului am reusit in timpul demontarii carenelor si a rezervorului am facut 2 prostii:
- am stricat vreo 2 "rivet"-uri (chestiile alea mici din plastic ciudate care se apasa inainte de a fiscoase.
[img size=400]http://i164.photobucket.com/albums/u23/DL650K5/Maintenance/P1010717.jpg?t=1216914554[/img]
- am reusit sa pierd prin curte piulita de 10mm de la surubul lung ce tine rezervorul in partea din fata
[img size=400]http://i164.photobucket.com/albums/u23/DL650K5/Maintenance/P1010741.jpg?t=1216915095[/img]
Intrebarile mele:
1. de unde as putea cumpara niste "rivet"-uri din alea ca sa le inlocuiesc pe cele rupte cand montez carenele inapoi?
2. Imi poate spune cineva ce fel de piulita este aceea ca sa o pot cumpara? Stiu ca e de 10mm dar ce pas are filetul?
Acuma, legat de operatii in sine:
1. Initial nu vroiam sa schimb si filtrul de aer dar am zis sa il verific si arata foarte rau. Sper totusi ca a fost schimbat macar o data si nu e cel original. Cum eu nu am fost primul propietar nu am de unde sa stiu asta. Mobra e din 2007 si are 20k km. Deci o sa il schimb eu acum. Intrebare:
ce filtru de aer ma sfatuiti sa iau si de unde? Am auzit ca ar exista unele care se pot si curata si nu trebuie schimbate mereu? Nu ma intereseaza partea de "racing" sau nu stiu ce performante. Ma intereseaza sa fie eficient (in functionare si la costul de achizitie) :)
2. am schimbat lichidul de frana urmand instructiunile din manualul motocicletei. Dupa schimbare am testat putin franele ( doar la viteza f mica) ca nu aveam sa si mi se pare ca frana fata este mai moale. Franeaza bine insa inainte de abia apasam pe maneta si cupla frana, acuma de abia pe la jumatatea cursei intra frana. E normal? Isi mai revine? Sa mai fac inca o data operatia de air-bleeding?
Cam atat deocamdata. Va multumesc pentru ajutor.