WildStromania3

Mesaj
Autor
Avatar utilizator
vis-a-vis
Mesaje: 36
Membru din: Lun Aug 20, 2018 8:54 pm

WildStromania3

#1 Mesaj de vis-a-vis » Joi Oct 29, 2020 2:41 pm

Cum încă sunt la cald discuțiile în urma vizionării clipului de la WildStromania2, m-am decis să postez acum detaliile următoarei ture sălbatice a actualilor sau foștilor posesori de V-Strom.
Dacă tot e ediția a treia, m-am gândit să-i zic WildStromania celor 3 munți. Masivul și vârful Leaota în prima zi, masivul Iezer cu crucea ateneului și curmătura Maliței până aproape de vârful Moldoveanu în cea de-a doua și a treia zi.
ws3.JPG
ws3.JPG (95.84 KiB) Vizualizat de 2106 ori
https://www.bikemap.net/en/r/6985695

Pentru că a fost un mare haos pe coborârea din prima zi anul trecut și pentru că se invocă regula grupului de 3, vom împărți tot cârdul în grupulețe de câte 3. Pe baza experienței, în fiecare grup trebuie să fie unul mai bun pe off-road și unul mai slab. Fiecare dintre cei 3 trebuie să participe la înaintarea în siguranță a grupului. Dacă cineva nu vrea să respecte această regulă e liber să meargă de capul lui cu ajutorul trackului dar să n-aibă pretenție de ajutor de la ceilalți.

Data se va stabili mai târziu, dar programul pe zile va fi cam așa:
Joi: Adunare la locul de campare care ne va fi gazdă pentru două nopți, noaptea de joi și noaptea de vineri. Acesta va fi pe malul râului Râușor, pe urcarea spre Iezer. Se vine spre Câmpulung-Muscel, se merge spre cabana Voina, via Lerești și se face stânga pe baraj, apoi se tine malul lacului. https://goo.gl/maps/7n1aP7QuTd2EYTAz7 Locația arată așa: https://www.youtube.com/watch?v=isY4mTQXnWU
Alimentarea cu apă, bere sau cârnați (ca să nu mai veniți cu sacoșa plina de ei de acasă) se poate face ori în Câmpulung (Lidl, Penny, Kaufland, Profi. Ori de la marketul de la intrare in Lerești. https://www.google.com/maps/place/GLADI ... 25.0684626

Vineri: Trezirea, ceai, cafea... Corturile și bagajele rămân pe loc, va sta de pază prietena mea pentru că ne vom întoarce în același loc pentru seara de vineri. Plecăm în tură când e toată lumea gata, nu e cazul să ne grăbim, dar ar fi bine totuși s-o luăm din loc până la ora 10. Se va merge pe asfalt până la ieșire din Valea Bădenilor. Mare atenție aici, lăsați-o moale în dreptul țigăniei, ca să nu dăm peste vreun puradel și să ne caute șatra pe urmă. Urmează să parcurgem un forestier domol pe lângă râu până ajungem la barieră și facem dreapta. De aici urcarea e mai pronunțată, pe pietre. Atenție la zonele umede. Aproape de golul alpin avem un izvor, îl putem folosi ca sursă de apă. Sunt marcate sursele de apă pe trackul făcut de mine. Dacă voi mai găsi și altele între timp, le voi trece și pe ele. Ajunși sus, se deschide o frumoasă priveliște către munții din jur, Bucegi, Piatra Craiului, etc., Mai e puțin până la vârful Leaota. Se poate ajunge destul de lejer până la 7-800 de metri de el. Cine se încumetă până pe vârf trebuie să știe că e o urcare abruptă în genul celei filmate cu drona de la ediția anterioară. Vom face cale-ntoarsă până în intersecția de unde am venit. Aici fiecare dintre mebrii echipei de 3 va decide dacă vor merge împreună mai departe sau se vor despărți de veriga slabă. Deasemenea, și eu voi decide care dintre participanți nu e capabil să continue. Coborârea va fi destul de dificilă. Mult mai tehnică decât ce-a fost până acum și se va termina într-o zonă argiloasă, unde dacă avem noroc și plouă, va fi ca un clei. Cei eliminați se vor întoarce pe unde am urcat. Nu ar trebui să întâmpine probleme până în sat. Regula însă este să fie minim doi și să rămână echipă până la asfalt măcar.
Ceilalți vom alege drumul din stânga și vom mai urca câțiva kilometri până pe vârful Românescu. Alte priveliști de vis dar și coborâri mai ușoare și mai grele. Până la intrarea în pădure e timp de reflectat și cale de întors. Dacă se răzgândește cineva, acolo e momentul. Cine decide să coboare, sunt porțiuni de cărare printre pietre, urmate de coborâri mai abrupte, un frumos drum prin padure, niște cărări valonate, o stână și trecere pe alt versant prin vegetație, totul culminând cu o coborâre pe pământ galben. Dacă trecem și de asta, ajungem în sat și putem opri la magazinul de aici pentru a ne răcori cu o apă minerală... Drum pe asfalt apoi până la locul de campare.

Sâmbătă: Trezirea, ceai, cafea, strângere corturi și bagaje. Prietena mea va veni cu mașina (Logan MCV) și le vom încărca în el. Plecare direct pe traseu, urcarea pe Iezer. Destul de lungă și plină de pietre. Ajungem până la crucea ateneului de unde facem cale întoarsă până la bifurcație. Aici dreapta spre Nucșoara. N-am fost niciodată pe acolo, deci va fi noutate și pentru mine coborârea. Mă voi documenta despre acest segment, sper să fie accesibil. Am văzut că toate mașinile de off-road pe acolo o iau. Ajunși în Slatina vom urca spre curmătura Maliței. Aici, la 1800 de metri altitudine vom campa. Sper să fie ceva inedit, să nu rebegim de frig sau să fie furtună. În caz extrem ne putem adăposti în ruinele fostei cabane Malița. Există în zonă un pârâiaș curat, potabil.
spre_malita.JPG
spre_malita.JPG (68.67 KiB) Vizualizat de 2106 ori
malita.jpg
malita.jpg (124.46 KiB) Vizualizat de 2106 ori
Duminică: Trezirea, ceai, cafea, mic dejun. Corturi și bagaje în mașină. Care s-a plictisit sau se grăbește, poate coborî înapoi pe unde am urcat și apoi spre casă. Ceilalți, vom merge cât se poate spre vârful Moldoveanu, pe curmătura Furfuescu, apoi coborâre pe coama estică (nu știu cum se numește) până în Brădetu. Nu pot spune că e ușoară coborârea, dar nici dificilă. Ne v alua totuși ceva timp. Ne vom întâlni cu mașina de asistență undeva jos pe asfalt, zona Corbi pentru a prelua bagajele. Ne luăm la revedere și ne gândim deja la ediția 4...

Trackul integral (care poate suferi modificări). O să vă rog pe toți să vă instalați o aplicație gen OsmAnd, OruxMaps cu care puteți naviga cu ajutorul trackurilor și să-l aveți deja în telefon. Nu vă luați după ceilalți care par a ști drumul. Trackul e sfânt.
https://www.bikemap.net/en/r/6985695
Urcare Leaota (primele 10 minute-s traseu comun) https://www.youtube.com/watch?v=fdc-0LyfGhY
Coborâre Leaota (am doar cu bicicleta) https://youtu.be/NeSu7e865mU?t=233
Urcare Iezer (needitat) https://www.youtube.com/watch?v=5blQadChSkE
De pe Malița am doar poze... https://photos.app.goo.gl/gRgLgurDgEi1qJnz5

Voi face 3 recunoașteri ale traseului. Câte una pentru fiecare munte. Voi anunța din timp pentru cine va vrea să participe.
Ultima oară modificat Mie Mai 05, 2021 11:00 pm de către vis-a-vis, modificat de 7 ori în total.

Avatar utilizator
Vrajitoru
Mesaje: 396
Membru din: Dum Iun 03, 2018 8:25 pm

Re: WildStromania3

#2 Mesaj de Vrajitoru » Vin Oct 30, 2020 6:45 pm

vis-a-vis scrie:
Joi Oct 29, 2020 2:41 pm
......
Voi face 3 recunoașteri ale traseului. Câte una pentru fiecare munte. Voi anunța din timp pentru cine va vrea să participe.
I'm in.
Dormim in corturi pe acolo sau ne gasim cazare prin zona?
Hai cu varaaa!!!!

Tarabostes
Mesaje: 25
Membru din: Lun Iun 11, 2018 10:37 am
Localitate: Tulcea

Re: WildStromania3

#3 Mesaj de Tarabostes » Joi Noi 12, 2020 10:51 am

salutare, si eu vreau sa fiu prezent.
Sa ne vedem sanatosi!!

Avatar utilizator
vis-a-vis
Mesaje: 36
Membru din: Lun Aug 20, 2018 8:54 pm

Re: WildStromania3

#4 Mesaj de vis-a-vis » Joi Noi 12, 2020 11:00 am

Vrajitoru scrie:
Vin Oct 30, 2020 6:45 pm
vis-a-vis scrie:
Joi Oct 29, 2020 2:41 pm
......
Voi face 3 recunoașteri ale traseului. Câte una pentru fiecare munte. Voi anunța din timp pentru cine va vrea să participe.
I'm in.
Dormim in corturi pe acolo sau ne gasim cazare prin zona?
Hai cu varaaa!!!!
Cazare, ca să fim ușori. Cu toate că pot fi și ture de o zi...

Avatar utilizator
LeeView
Mesaje: 10
Membru din: Mie Mar 20, 2019 3:53 pm

Re: WildStromania3

#5 Mesaj de LeeView » Mie Ian 06, 2021 3:01 pm

Si Io I'm In!!!

Avatar utilizator
igi
Mesaje: 68
Membru din: Mar Mai 29, 2018 8:19 pm

Re: WildStromania3

#6 Mesaj de igi » Lun Apr 26, 2021 8:51 pm

Ceva noutati? :D

Avatar utilizator
Vrajitoru
Mesaje: 396
Membru din: Dum Iun 03, 2018 8:25 pm

Re: WildStromania3

#7 Mesaj de Vrajitoru » Mar Apr 27, 2021 2:53 pm

Din ce se vede mai sus Vis-a-Vis a sters toate detaliile wildstromaniei 3 deci suntem fara organizator.
Cine se ofera?

PS: se pare ca a si vandut V-Stromul!

cooldeep
Mesaje: 163
Membru din: Joi Iul 19, 2018 11:28 pm

Re: WildStromania3

#8 Mesaj de cooldeep » Mar Apr 27, 2021 10:54 pm

Vrajitoru scrie:
Mar Apr 27, 2021 2:53 pm
Vis-a-Vis a sters toate detaliile wildstromaniei 3...
Ce? De ce ? 😭

Avatar utilizator
vis-a-vis
Mesaje: 36
Membru din: Lun Aug 20, 2018 8:54 pm

Re: WildStromania3

#9 Mesaj de vis-a-vis » Mie Apr 28, 2021 12:03 am

De-al dracu', că așa-s bucureștenii, mai speciali. Ideea e că eu am tot bătut apa în piuă cu antrenamentele și cu gumele cramponate. Se pare că totul e la mișto. Plus că de fiecare dată când bag o critică, sare Vrăji la atac. M-am dat deoparte și asta a fost. Ciudat că v-ați activat fix după o lună. Fără supărare, dar jumătate din gașcă nu e de WildStromania. Eu unul n-am chef să ridic la mobre aiurea... Am salvat primul post, puteți să faceți traseele, că sunt mișto. Pe mine nu mă deranjează. L-am șters dintr-un acces de furie. Prea prețioși câte unii și varză pe teren...

Avatar utilizator
Vrajitoru
Mesaje: 396
Membru din: Dum Iun 03, 2018 8:25 pm

Re: WildStromania3

#10 Mesaj de Vrajitoru » Mie Apr 28, 2021 10:45 am

Pai pune la loc traseele.

Scrie răspuns